Opplevelser i naturen

Ser du på deg selv som et naturmenneske? Det er vanskelig å forklare hvorfor de fleste av oss føler seg så hjemme når vi drar ut i naturen, og hvorfor både synet, luktene, lydene og luften får oss til å slappe av. Kanskje det er noe i oss som henger igjen fra tiden da vi levde mer i ett med naturen? Kanskje det er kroppene og hodene våre som blir stresset opp av bråk, kunstig lys, overfylte rom og intense sanseinntrykk overalt hvor vi går i hverdagen? Det er uansett en god ting å komme seg ut og vekk, og for mange er det nærmest som terapi. Det er dessuten masser av ulike opplevelser å velge mellom der ute, naturen er langt fra ensformig.

Hva er det som passer deg best?

Vi har alle ulike personligheter og ulike behov, men det betyr ikke at ikke de fleste kan finne noe som appellerer til dem der ute. Om du for eksempel trives med fred og ro kan du nyte stillheten i naturen ved å gå en lang tur alene i skogen eller fjellet. Det er en helt egen følelse å kun være omgitt av trær og fjell, og å kun høre fuglekvitter og raslingen fra vinden i bladene. Og om du derimot foretrekker til mer fart og spenning så kan du også finne det du trenger, det er mye man kan finne på som ikke innebærer fuglekvitter. Aktiviteter som terrengsykling, vannski, surfing eller padling er fine måter å oppleve naturen i et litt høyere tempo på. Og om du er ekstra vågal kan du til og med prøve deg på ting som fjellklatring, eller til og med hanggliding eller fallskjerm. Naturen er også vakker ovenfra.

Vær godt forberedt

Uansett hvilken aktivitet eller mangel på aktivitet du vil gå for er det viktig å komme forberedt. Skal du et stykke vekk fra sivilisasjonen er det veldig smart å bruke skikkelig fottøy, så du ikke ender opp med å bli sår i føttene. Med for eksempel noen kule og gode Adidas sko kan du både ta godt vare på føttene dine og se bra ut samtidig. Det er også viktig å kle seg etter både aktiviteten, årstiden, været og hvor lang turen din skal bli. Det er absolutt ikke bra å dra ut på en lang tur midt på vinteren i tynne klær som ikke holder på varmen, samtidig som det ikke er lurt å pakke seg inn for mye om du skal gjøre en krevende fysisk aktivitet og svette mye.