For mange googler symptomer

Kjenner du smerter på høyre side av magen? Så rart at det har vært sånn hele dagen. I flere dager, faktisk, når du kjenner sånn ordentlig godt etter. Har du ikke fått en litt hard og merkelig klump i huden nede på leggen også? Den var vel ikke der for en stund siden. Når vi mennesker kjenner etter, er det slettes ikke så vanskelig å finne et eller annet galt både innvendig og utvendig. Og siden de aller fleste av oss har smarttelefoner eller annen teknologi som gir oss tilgang på all verdens informasjon, er det lett å gjøre et raskt søk i google. Dette resulterer selvfølgelig i et drøss av mer eller mindre relevante treff, og det viser seg at du kan har alt fra en kvise til ondartet hudkreft.

Teknologien stikker hull på byllen

Det er lett å finne flere symptomer hvis du først har lest gjennom en lang liste med skremmende informasjon om din aktuelle sykdom. Kanskje best å ringe legen, la dagene gå mens du venter på at du skal få en time. Fastleger har så mange pasienter, de har så liten tid – kanskje de ikke finner ut av det likevel. Like greit å bare finne ut av det selv på Internett. Menneskers behov for informasjon og tilgjengelighet krever at også helsevesenet kommer opp med nye måter å jobbe på, slik at en i større grad kan sikre at hver enkelt pasient blir ivaretatt på en effektiv og fornuftig måte – der man både kan bekrefte og avkrefte eventuelle alvorlige sykdommer tidlig. Det har lenge vært et behov for at helsepersonell er tilgjengelig for pasientene, uten at de nødvendigvis er fysisk tilstede i samme rom. Dyktige leger som innehar den rette kompetansen til å gi alle pasienter et godt tilbud, enkelt og effektivt.

Ansikt til ansikt på et blunk

I stedet for å bruke tid på å google dine egne symptomer opp og ned i mente, og finne alt fra milde til svært alvorlige sykdommer, må det vel være bedre om du kunne åpne en app på smarttelefonen din og få svar på det som bekymrer deg i løpet av noen timer. Besøk oss på kry.no og du får muligheten til nettopp det. Hos oss kan du spørre om alt du måtte lure på – ansikt til ansikt med en lege via en videosamtale. Du logger inn, bestiller time og venter på at legen kontakter deg. Enklere blir det ikke. Her har teknologien endelig møtt pasientenes behov for raske svar, uten lang kø i telefon for å bestille time langt frem i tid. Bruk tiden din på andre ting enn å bekymre deg for helsa, få svarene du trenger raskt og enkelt.