Musikk til alle anledninger!

I denne artikkelen skal vi gå gjennom musikk og hvordan vi mennesker bruker det i alle slags anledninger for å enten gjenskape følelser som vi kjenner til fra før, eller til å skape helt nye følelser gjennom å kommunisere frem opplevelser som kanskje er sjeldne eller ting som er fremført på en veldig kreativ og nyskapende måte.

Hvorfor påvirker musikk oss i det hele tatt? Vel det er antakeligvis en vitenskapelig forklaring på dette, men vi skal også vite at dette å gjenkjenne rytmer og melodier ikke er enestående hos mennesker. Det å forutse rytme og hva det neste trinnet i sangen kommer til å bli gjennom repetisjon er det derimot kun mennesker som klarer. Musikk er rett og slett en måte å kommunisere på. Det er et stimuli. Energien i kroppen vår som er i en eller annen form for bevegelse, det er det vi kaller følelser. Og denne energien strømmer gjennom oss når kroppen gjenkjenner en situasjon som krever en rask reaksjon. For eksempel frykt eller sinne. Det å kombinere denne funksjonen som kroppen har, kan vi skape en fantastisk måte å dele opplevelser på. Nå nærmer det seg for eksempel halloween, og da kan vi tenke på å kanskje spille noe skummel musikk som gir folk gåsehud. Husk å skaffe deg et halloween kostyme for å virkelig feire!

Musikk er også en samlet opplevelse, noe som alle kan gjenkjenne og også noe som i beste tilfelle kan hoppe over eventuelle barrièrer for språk. Dersom du hører en sang på et annet språk så er det fortsatt en veldig god sannsynlighet for at du kan forstå følelsen som artisten opplever, og kanskje til og med gjette deg frem til hva sangen kan handle om.

Hva annet bruker vi musikk til? Har du noen gang glemt øretelefonene din når du skal ned på treningssenteret? Da merker du kanskje at det blir litt vanskeligere å fokusere, eller å dytte seg selv til å gi det lille ekstra i økten sin. Musikk til trening kan nemlig være med å motivere og inspirere deg til å gi mer, nemlig fordi kroppen faktisk bokstavelig talt aktiveres gjennom følelser. Grunnen til at vi føler frykt er for eksempel fordi at vi skal bli oppmerksomme på hva som foregår, og kroppen går i en ny modus der du enten skal løpe eller kjempe. Dette instinktet er veldig gammelt, men fungerer i beste velgående i dag. Du løper garantert fortere når du er redd, og du kan kanskje løfte enda mer hvis du hører på sint musikk. Følelser smitter jo over. Dette er bare et av mange eksempler. Det finnes hele spillelister som er skreddersydd til forskjellige situasjoner i livet. Alt fra den beste musikken til fest, til låter som kan trøste deg når du slår opp med kjæresten.