Måter å høre musikk på

Musikk er svært viktig for veldig mange mennesker i samfunnet vårt, men folk har svært ulik musikksmak – og det er mange forskjellige måter å høre musikk på. Her skal vi gå gjennom noen av de vanligste måtene å høre på musikk på i vårt moderne samfunn.

På LP

LP er ikke leger old school, det er populært som aldri før. Noen artister tjener faktisk mener penger på å selger LP-er enn hva de gjør på YouTube, noe som er ganske utrolig i 2019. Så hva er årsaken til at så mange foretrekker musikken sin på vinyl? Grunnen til det er enkel, lyden er helt overlegen – noe som gjør det til et enkelt valg for alle som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av god musikk.

På Spotify

I disse moderne dager hører de fleste på musikk via strømmetjenester som Spotify, og her er alle verdens artister tilgjengelig ved hjelp av et par tastetrykk. Dette er helt genialt, og har forandret hvordan verden hører på musikk på. De aller fleste hører på Spotify på mobilen, og har kanskje et deksel med batteri til sin iphone 7 eller lignende. Det kan være lurt å ha med seg ekstra batteri, da det fort går mye strøm når du strømmer musikk. Men du kan selvsagt også høre på Spotify på kvalitetshøyttalere om du heller foretrekker det.

På radio

Å høre på radio kan fort bli undervurdert, for hvis du tenker deg om – hvor mange låter hørte du ikke på radio for aller første gang? Radio er derfor en fin måte å oppdage ny musikk på, men det er også alltid kjempegøy når du hører favorittlåten på radio – helt ut av det blå. Noen radioprogrammer lar også publikum ringe inn for å be om en låt, og det kan jo være morsomt å prøve det ut hvis du ikke har gjort det før.

På gata

Det er kanskje noe uortodoks med musikere som opptrer på gata, men det er faktisk ganske mange flinke gatemusikere der ute. Når du har en dårlig dag kan en gatemusiker ofte løfte humøret ditt, og da fortjener de gjerne en slant eller to. Dessverre får gatemusikanter sjelden den respekten de fortjener, noe du absolutt bør tenke på neste gang du hører en musiker du liker.

På konsert

Det er få ting som slår det å høre favorittartisten live, på konsert. Det er en helt egen stemning i konsertsalen, og du opplever ofte musikken på en helt ny måte – som føles annerledes ut enn på plate. Grunnen til dette er ikke bare det fantastiske lydanlegget, men også at musikere ofte spiller låtene sine litt annerledes live enn hva de gjør i et studio.