Hvordan komme i gang med hjemmestudio

Har du planer om å sette opp ditt eget hjemmestudio for musikkproduksjon? Her følger en artikkel som kan være nyttig for deg som kanskje ikke har så mye kunnskap om musikkproduksjon ennå, men som har lyst å begynne på egenhånd. Med dagens teknologi kan du faktisk, med litt kunnskap og et lite budsjett, spille inn din egen CD – rett fra stua! Les videre, og vi gir deg litt nyttig informasjon for å hjelpe deg i gang.

Valg av mikrofoner

Kjeden er som kjent ikke sterkere enn det svakeste leddet. I denne sammenhengen er det viktig å tenke på at uansett hvor bra innspillingsutstyr du har, hviler mye av resultatet på hvor gode mikrofoner du bruker. Det finnes en rekke forskjellige typer mikrofoner på markedet, som alle er best på sine respektive områder. Generelt sett skiller vi mellom dynamiske mikrofoner og kondensatormikrofoner.

Finansiering av hjemmestudioet

Hvis du har et trangt budsjett og ikke vil vente i lang tid på å spare opp penger til å starte opp ditt eget hjemmestudio, kan det være en god ide å ta opp et https://www.nettavisen.no/forbrukslån/. På den måten kan du komme raskt i gang med å bruke musikkens krefter i dine musikalske kreasjoner.

Programvare

Det finnes et hav av forskjellige software for musikkproduksjon der ute. Hvilket program skal man velge? Det som er viktig er at du holder deg til det innspillingsprogrammet du starter med, da det tar mye tid å lære alle funksjonene som finnes på nytt.

MIDI keyboard – en nyttig investering

Kommer du til å ta i bruk synther o.l., bør du gå til anskaffelse av et MIDI keyboard til innspillingene dine. Dette vil gjøre innspillingsprosessen mye lettere og raskere. Også her finnes det et omfattende utvalg i forskjellige prisklasser. Det er ikke så viktig at klaviaturet har flest mulig tangenter,

Valg av lydkort

Det som binder PC-/Mac-en din med lydkildene du skal spille inn fra, er lydkortet. Denne enheten avgjør også kapasiteten av hvor mange spor som kan spilles inn samtidig. Dette er en av de viktigste elementene for å få et godt resultat med ren og klar lyd for hvordan musikken høres ut, så her kan det lønne seg å investere noen ekstra kroner.