God musikk til maten på Senja!

Senja er kjent for å være Norges nest største øy, som ligger i Troms fylke. Fiskeindustrien er den mest dominerende industrien i Senja. Det er her i fra alle innbyggere i Norge får mye av fisken i fra. Den fineste fisken kommer fra Gryllefjord. Gryllefjord er et tettsted i Torsken kommune som målte 383 innbyggere i 2017. Gryllefjord er et svært viktig fiskevær med stor hvitfiskproduksjon. Her er det mulighet for å få skikkelig og tradisjonsfull saltfisk. Med sine få innbyggere, har det i lenger tid vært en egen festival med god sjømat. Birgit og Bengt Øynes fra Skreien Spiseri, inviterer gjester til Mølje- og bokdafeskfestivalen. Festivalen skal være fra 2. – 3. mars. Her vil du oppleve smakfulle retter i et sosialt lag med live musikk. Videreføringen av tradisjonen har vært ønsket fra bygdefolk og de utflyttede senjaværingene. Meningen er å få samlet gamle kjente på et sted, og la nostalgien ta overhånd med storstemning.

Det nydeligste havet har å by på

Det er allerede 10-12 personer fra Sørlandet og Østlandet som har booket seg inn for den helga. Artister skal komme innom, for å gi en fortryllende aften med god mat. Det legges opp til en helg med tradisjonsrik sjømat for gjestene. På fredag spiller bandet Ølhunnan, mens på lørdag vil Alfred Aronsen stå for underholdningen. Det som serveres på fredag er god mølje, og lørdag serveres herlig boknafisk. Spiseriet er allerede godt kjent for sine gode matretter. Senja bryggeri vil blant annet komme innom med ølsmaking. Da får vi testet drikken som vil passe for våre matretter, forteller Øynes. Dette er tross alt en festival mange har etterlyst, og vil nå realiseres. Å drive arrangement som dette krever å ha nok investering. Er det slik at du trenger å finne ut hvor mye du trenger å låne, så anvend en lånekalkulator hos sambla. Lånekalkulatoren er et godt hjelpemiddel. Enkelt kan finne ut hvor mye du kan låne og hvor mye lånet vil koste. Ingenting er bedre enn å samle alle med felles interesse på et sted, for å skape gode minner for livet.

Utvikle lokale tradisjoner

Alfred Aronsen har stått på scene i Norge helt siden 1994. Han har spilt på alt fra barer til brylluper. Repertoaret hans inkluderer evergreens og alt annet som har vært på listetoppene. Ølhunnan er en trio med forkjærlighet for norsk rock. Medlemmene i bandet består av Magnar Brynjulfsen på trommer, Arnstein Holmstad på bass og til slutt Leif Jakobsen på vokal. Dette er første gangen Birgit og Bengt Øynes arrangerer festivalen. De uttaler videre at planen er å videreutvikle konseptet. Det er også med tanke på at lokale kunstnere skal få fremføre sine verk og gjøre seg mer kjent på scenen, sier Bengt Øynes. Det koster å drive med arrangement som dette. Hos sambla er det mulig å låne med opptil 500 000 kroner. Nettsiden sammenligner ti ulike banker for deg, for å finne banklånet med lavest rente. klikk her for nærmere informasjon for å finne banklånet som passer deg.