Husk riktig musikk på neste date!

Glasset er fylt med noe godt, det knitrer lystig i peisen og stearinlysene gir et lunt og varmt lys. Begge setter seg i sofaen og kjenner den sitrende spenningen i kroppen av å flørte med et annet menneske. Du bruker noen sekunder på nettbrettet og åpner Spotify for å legge litt bakgrunnsmusikk, og ut av anlegget kommer de liflige tonene av… death metal? Om du så for deg den scenen, så ser du kanskje også for deg det neste steget: stemningen i rommet endres fullstendig, fra lun, koselig og sensuell, til bråkete og aggressiv. Poenget her er naturligvis ikke å gjøre narr av metalfans, men alt til sin tid! Kanskje kan du sakte introdusere ham eller henne for musikken du elsker etterhvert, men i begynnelsen kan det være lurt å slenge ut noen sosiale antenner for å se om det er andre valg som kan passe bedre. Har du tenkt over hva du setter på når du er på date?

Eventyrlysten kan vente

Husk at når man er på date er man fortsatt i en prosess hvor man blir kjent med hverandre, og man tolker hundrevis av signaler underveis for å prøve å forstå motparten. Tenk litt på hvorfor du setter på musikk: det setter stemningen. Poenget er ikke å illustrere hva som er favorittmusikken din, men å legge til et ekstra element til daten som er positivt. Vi sier ikke at du aldri kan sette på metall, eller hip-hop, eller hvilken som helst musikk du er glad i, men da bør du være sikker på at din date også deler din smak, ellers kan stemningen fort forandre seg til det dårligere. Og det vil man jo ikke! Her er et tips om du er usikker på hvor du skal finne musikk som det er stor sjanse for at daten din liker: bruk spillelistefunksjonen i Spotify. Der finner du hundrevis av forskjellige lister satt sammen av eksperter, som fokuserer på en bestemt sjanger, årstall eller stemning. Her finner du garantert noe du vil ha, og da kan den spille i timesvis uten at du trenger å gjøre noen justeringer underveis.

Gjør noe annerledes

Om du er usikker på hva du skal gjøre på en date, hvorfor ikke gjøre noe litt annerledes? Hvem sier at en date må utspille seg sittende ved et restaurantbord eller i en kinostol? Kanskje kan du velge en aktivitet som viser daten din litt av din personlighet, eller interesser som dere begge deler. Om dere elsker musikk, hvorfor ikke gå på en konsert sammen? Om dere er ivrige til å trene, hvorfor ikke dra på en utfordrende treningstur? Fordelen med å ha en planlagt aktivitet på daten er at man kan fokusere på noe annet enn hverandre absolutt hele tiden. Da er det lettere å holde praten gående og man slipper pinlig stillhet. Om aktiviteten blir litt voldsom kan du beskytte mobilen med utstyr fra billigmobilbeskyttelse.no. Det viktigste for å finne drømmepartneren er å gjøre noe. Ta steget, og ikke tenk på det som så komplisert. Alt dere skal gjøre er å bli litt bedre kjent – verken mer eller mindre!