Konsertopplevelser er den beste gaven

Lysene dempes, artisten kommer ut på scenen og publikum våkner til live. Livemusikken, showet og ikke minst stemningen utgjør en helt annen opplevelse enn det å halvveis lytte til noe på Spotify mens man baner seg frem til jobb. Det er noe helt spesielt å være på konsert.

Det går mot våren, og det betyr konfirmasjoner, bryllup og gjerne noen bursdager. Ofte er det vanskelig å finne ut av hva man bør kjøpe. Derfor er det å gi konsertbilletter et ypperlig alternativ. Noe av det hyggeligste man kan gi, er noe man kan gjøre sammen. Folk flest liker musikk, fordi det bringer folk sammen, det sprer glede, og det kan gire oss opp eller roe oss ned.

Det å gi konsertbilletter i gave kan fort bli dyrt. En konsertbillett kan koste alt fra 100 til 1000 kroner. I tillegg må man kanskje ha transport og hotell. Heldigvis finnes låneagenter som centum.no, som dekker smålån slik at man kan bruke penger på det som betyr noe her og nå. Det er gebyrfritt, og man får gjerne pengene inn på kontoen dagen etter man har søkt.

Norge har mange spennende kommende konserter i 2019. I Oslo i år kan man blant annet se Florence and the Machine, Mumford & Sons, Backstreet Boys, P!nk, Ariana Grande og Bob Dylan.

Om man synes det er vanskelig å velge en spesifikk konsert å dra på, er festivalpass også en fin gave. Hvis man bestiller earlybird-billetter (billetter som legges ut før de store artistene er publisert), kan man spare mye på dette.

For at konsertopplevelsen skal bli så bra som mulig, er det noen måter man kan forberede seg på. Noe av det første man må ha klart for seg er om man vil kjøpe ståplass eller sitteplass. Om man har kjøpt ståplass er det viktig å ha gode sko, for man kommer til å bli stående (og gående) i mange timer. Mat og drikke er et annet viktig punkt. Planlegg måltidene slik at du ikke blir sulten underveis. Kjøp noe drikke før konserten starter.

Man må passe på å ha billetten klar. Hvis man kun har billetten på mobilen, kan det være lurt å sende den til personen man reiser med i tillegg, slik at om én mobil skulle slukne, så har den andre også din billett. Man bør også sjekke starttidspunktene. Mange konserter pleier å ha et tidspunkt hvor dørene åpner, når oppvarmingsbandet begynner, og når selve konserten begynner. Det kan være lurt å tenke litt strategisk her, slik at man ikke blir den som står fortvilet i kø på utsiden mens konserten holder på.

Den kanskje viktigste forberedelsen man kan gjøre før en konsert, er å høre på sangene om og om igjen. Det er mest stas å gå på en konsert hvor man kan alle sangene. Til slutt kan man bare forberede seg på å ha en veldig fin opplevelse med en man er glad i.